tkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar

XXVI. Székelyföldi Fúvóstalálkozó

Sepsiszentgyörgy - Réty 2017

 

2017. július 6-án zenekarunk ismét Székelyföld felé vette az irányt, hogy részt vegyen a 26. alkalommal megrendezett Nemzetközi Fúvóstalálkozón, melynek Sepsiszentgyörgy és Réty adott otthont. A kora reggeli indulást követően a Réty felé vezető úton egy kis pihenőt tettünk Déva váránál, majd folytattuk utunkat. A délutáni órákban érkeztünk meg Rétyre, ahol már a megszokott „kínálmációval” vártak bennünket. A szállás elfoglalását és a vacsorát követően az estét rég nem látott zenész barátainkkal töltöttük.

170706 021

7-én délelőtt egy rövid próbát követően a Brassó melletti Pojánára látogattunk el, ahol egy kellemes sétát tehettünk a természetben. A bátrabbak egy kis hegymászásba is belevágtak, ami abszolút megérte, hiszen az 1799 m magasból csodálatos látvány tárult elénk. Túránkat követően egy kis időt Brassóban tölthettünk. Este a vacsora után egy szuper szabadtéri buli várt minket, ahol a HarMony band zenélt nekünk. A jobbnál jobb slágerekre együtt roptuk kicsik, nagyok, rétyiek és „komlósiak”.

170707 074

170707 086

170707 149

 

8-án délelőtt istentiszteleten vettünk részt, ahol többek között Kelemen Antalról, a rétyi zenekar egykori vezetőjéről és néhai zenésztársakról is megemlékeztünk. A délután folyamán a résztvevő zenekarokkal együtt Sepsiszentgyörgyön adtunk térzenét, majd Rétyre visszatérve ismét koncertet adtunk és meghallgattuk a többi zenekar játékát is. Vasárnap délután a felvonulást követően ismét a résztvevő zenekarok koncertjét élvezhette a közönség.

170708 181

Az esti vacsora után egy jó hangulatú búcsúestét töltöttünk el a vendéglátóinkkal. Az est folyamán egy emlékezetes eseménynek lehettek tanúi a jelenlévők. Valjer Viki lemondott diplomaosztójáról, hogy ezt a pár napot a zenekarral tölthesse, így rögtönöztünk neki egyet. Az általunk készített egyedi diplomáját nem más, mint zenekarunk vezetője, Krcsméri tanár úr adta át, mosolyt csalva mindannyiunk arcára. A közös zenélés öröme mellett a fentihez hasonló élmények azok, amiért érdemes e közösség tagjának lenni.

170709 413Zenekaraink a több mint 20 éves kapcsolatnak köszönhetően baráti viszonyt ápolnak, így amikor csak alkalom adódik, majd minden évben találkozunk. Remélem, hogy az elkövetkezendő években még sok közös élményben lesz részünk!

 

Klement Zsuzsanna - oboa

Az oldal látogatói

Today: 1
This Week: 17
This Month: 58
Total: 53,496
053496

Tájékoztatjuk, hogy a kellemesebb felhasználói élmény érdekében sütiket alkalmazunk. A cookie-król bővebb információt adatvédelmi szabályzatunkban talál.

Adatvédelem